Little Paris
The Disclaimer

 photo images4_zps73c7c98a.jpg

Hye peeps. The name's wawa. sweet pretty 17 this year. Yeah wild , young and free. im now finding the right path for my life . Reading my blog is a huge mistake guys.So keep it secret (:


Entries About photos


Le' Rules

 photo images6_zps4844951a.jpg

No Harsh words allowed here.
don't ever judge my blog if your blog is better than mine.

Leave your footprints :)


le' awesome friends :)

 photo ebcbd64b-89c1-45ce-bcc7-373afe103a65_zps2ced0fa0.jpg

Friendship is like a precious flower. Ready to bloom every hour. it may stop growing or keep on flowering but one thing for sure , you'll still have it forever :)

Put your hands up people !

 photo images7_zpsfe46e486.jpg" "

Template: Intan Aqilah
Basecodes: Yaya
Edited By: Wawa and Naneysya
Others:


rumah kena pecah .


assalamualaikum , hye semuaa . sihat ? dah makan ? dah solat ? makan tu tkpe . haa , siapa belum solat , pergi solat skrg ! go now ! hahaha :3 okay , entry aku ni pasal rumah kena pecah . bukan rumah aku okayy . pernah ade pengalaman tak ? apa rasa eh ? takut tak ? suspen tak ? eishhh , mesti org yg ade pngalaman tu dah traumatised kan kan kann . *angguk angguk kepala aku nak cerita pasal kawan aku yg rumah dia kena pecah . nama tidak boleh dinyatakankayy cmni , kwn aku ni die balik kampung . jauh sangat kmpung dia . dekat kedah .

dia balik kampung pagi jumaat and balik pada hari selasa . haa , lama lah jugak dia and family tinggalkan rumah . and , mcm biasalah , kalau nak pergi mana mana kan , mama dia akan pastikan semua pintu berkunci . dari pintu depan hinggalah pintu belakang . tapi , nak buat macam mana , malang tidak berbau . rumah dia ditarget oleh perompak penyangak penjenayah penjahat dan yg seangkatan dengannya untuk dipecah masuk . waktu hari selasa tu , dia smpai rumah dia dlm pukul 1 pagi . ayah dia yg keluar kereta dulu and terus ke pintu pagar . tiba-ii ayah dia cakap mcm ni kpd mama dia . "yang ade org masuk rumah kita lah" huyyaiii , kalau korang lahh kan , takut tak bila ayah korang tiba-ii cakap mcm tu ? ish , aku dgr dia cerita punn mcm nak nangis . lepas itu kan , dia and family pun beranikan diri masuk dalam rumah . bak kata dia , rumah dia mmg bersepah tak terkata . ayah dia pun terus call polis .

 dia pulak dah nak nangis sbb fikirkan nasib laptop pink ksayangan dia dgn wifi dekat bahagian atas . haha , itu je yg dia fikir . duit tabung adik dia habis lesap dekad dlm bilik bawah . then , diorang 1 family naik ke bhagian atas pulak . "ya Allah wa , lagi bersepah dari ruang bawah . siries weyyy . bilik mak ayah aku dah tak rupe bilik . bilik aku pun digeledah si bangang tu. habis baju-ii aku die sepahkan . penat bhaii aku nak kemas balik . sial betul" hamboyy , nmpak tak kemarahan dia ? memang teruk betul kan manusia zaman sekarang . ish ish . tapi , yg buat dia happy , laptop , wifi , tv , handphone lama dia tak kne curi . yg hilang duit yg tak smpai rm300 SAHAJA . wtf ? rumah dah mcm kne taufan but itu je yg dia amik ?! cett aku pulak over -.- polis kata , pencuri tu just aim barang kemas . sbb tu barang barang lain dia tak amik . nasib baiklah mama dia bwk sekali semua barang-ii kemas balik kmpung . alhamdulillah lah kan , Allah still nak bagi rezeki dekat family dia . itu semua dugaan . ada hikmah . Allah nak uji family dia . diorang semua kena sabar . asalkan diorang 1 family selamat . 

kepada korang-ii yg dekat luar sana tu , ambil lah pengajaran drpada cerita kawan aku ni okay . sebelum keluar rumah , baca ayat kursi . malaikat akan jaga rumah korang . pastu bgthu jiran-ii yg korang tkde dekat rumah . Insyaallah diorang boleh tengok tengokkan .and , jgn lah jadi pencuri penyangak ni . dosa lahh mncuri . mnyusahkan orang and terutame polis tahu tak ? dahla rosakkan pintu and tingkap rumah org . tak rasa bersalah ke hah ? manusia jenis apa lah kann -.- ishh , aku takut lepas dgr cerita dia . tapi , dia kuat . dia tetap "huha huha" mcm dulu walaupun keluarga dia ditimpa musibah . bagus lah tu kan (: ermm , okay itu je story aku . ambil pengajaran okay . taa (: