Little Paris
The Disclaimer

 photo images4_zps73c7c98a.jpg

Hye peeps. The name's wawa. sweet pretty 17 this year. Yeah wild , young and free. im now finding the right path for my life . Reading my blog is a huge mistake guys.So keep it secret (:


Entries About photos


Le' Rules

 photo images6_zps4844951a.jpg

No Harsh words allowed here.
don't ever judge my blog if your blog is better than mine.

Leave your footprints :)


le' awesome friends :)

 photo ebcbd64b-89c1-45ce-bcc7-373afe103a65_zps2ced0fa0.jpg

Friendship is like a precious flower. Ready to bloom every hour. it may stop growing or keep on flowering but one thing for sure , you'll still have it forever :)

Put your hands up people !

 photo images7_zpsfe46e486.jpg" "

Template: Intan Aqilah
Basecodes: Yaya
Edited By: Wawa and Naneysya
Others:


Alhamdulillah , terima kasih Ya Allah :")


hye , assalamualaikum . hari ini merupakan 19 december 2012 . tarikh keputusan PMR diumumkan . hari ni aku pergi ambil result dekadd sekolah dgn ayah aku . dalam hati , aku yakin result aku tak berapa nak cemerlang . yelah , trial aku teruk gila . 3A . patu math failed . teruk kan kan ? sepanjang perjalanan nak ke sekolah tu , aku rasa takut sangat . seram sejuk aku dibuatnya . ayah aku sepatah pun tak cakap dengan aku . mybe , dia tak confident yang anak dia ni boleh dapat result yang cemerlang . kay , *nangis sikit . dalam kereta , aku hampir hampir nngis sebab mngenangkan nasib aku lepas ni . tpi , aku tawakal je kpd Allah .

bila sampai je dekad sekolah , aku text kawan aku . fathihah . dia kata dia kat depan dewan . so , aku pun pergi lah dewan dengan ayah aku . masa tu result dah ada dekadd pejabat . cuma cikgu cikgu tengah susun ikut kelas . hmm , Allah shje yang tahu betapa takudnya aku masa tu . tapi , aku rasa lega sikit sebab dapat jumpa kawan kawan . rindu sangat dekad diorang semua . samalah dengan aku , diorang pun takud nak ambil result . tpi , semua kena tawakal kan :) then , beberapa minit kemudian , semua orang tiba tiba masuk dewan . kira macam , semua serentak masuk dewan . tahu tahu lah kan apa maksudnya . then aku dgn ayah aku pun masuklah dewan . tpi , tak lama lepas tu , ayah aku keluar balik . aku tak tahu kenapa . hmm :( aku pun duduk dengan aimie and nisya .

then , pengetua pun masuk dewan . dia bawak beberapa helai kertas kat tangan dia . aku tengok muka dia pun , aku dah tahu die tengah kecewa . then dia bagitahulah tentang gred gred suma tu . dia tak pakai mikrofon . so , aku tak dengar sikit pun ape dia kata . tiba tiba cikgu yusnita pulak bercakap . cikgu bagitahu pelajar yang dapat straight A's . seorang sahaja . budak aliran biasa . anis iqbal . budak aliran agama , tkde siapa pun yang dapat 9A . selepas itu , cikgu pun umumkan siapa yang dapat 8A 1B . aku menanti nama aku disebut . then , ade sorang kawan aku ni , nama dia najwa juga . sama dgn aku . bila nama dia kena sebut sbb dapat 8A , ayah aku senyum . sebab dia ingat itu nama anak perempuan dia ni . tapi ,  lepas tengok orang lain yang bangun , senyuman ayah aku tu jadi pudar . teserlah kekecewaan di wajah dia . aku rasa bersalah , nak nngis pun ada . nisya , kawan aku dapat 8A 1B . dia terkejut sangat . dia tak sngka . lepas dia amik result dekad pengetua tu , dia terus lari dekad aku and aimie and peluk kiterang . dalam hati aku , ' Ya Allah , bertuahnya nisya . dapat 8A , aku ni berapa lah agaknya . ' 

Then , lepas cikgu umumkan nama pelajar-ii yang dapat 8A tu , dia suruh kami semua ambil keputusan kami masing masing dekad guru kelas . teacher fuziah , guru kelas aku , tak dapat datang . dia ada hal . ustazah madhihah yang gantikan . then , aku pun pergilah menuju ke meja dimana tempat ustazah madhihah duduk tu . aimie ambil keputusan dia dulu . alhamdulillah , dia dapat 5A . then , tiba giliran aku pulak . bila aku bagitahu nama aku dekad ustazah , ustazah kata aku ada hutang . hee , buku teks aku ada yang tak hantar . so , aku tak boleh ambil slip tu selagi aku tak bayar . then , ayah aku kata kat ustazah , ' ustazah , kalau nak tahu dulu anak saya dpt berapa boleh ? ' then , ustazah kata 'boleh , kejap ye . 1 , 2 , 3 , 4 .. em dia dapat 7A 2B ' Hanya Allah sahaje yang tahu perasaan aku mcam mana . gembira sangat . terukir snyuman di bibir ayah aku . memang tak percaya .



i was speechless . sangat tak percaya . Alhamdulillah , usaha aku , guru guru , dan mak ayah aku selama ni tak sia sia . then , ayah aku sanggup bayar harga buku teks yang aku hilangkan tu tanpa mengambil balik baki . ayah aku terlalu gembira . lepas tu , kitorang punn balik . sblum tu , aku sempat jugak lah jumpa kawan kawan aku . keputusan diorang pun semua okay . alhamdulillah , tkde yang failed . sambil b'jalan nak pergi kat kereta , aku call ibu . ibu tak percaya aku dapat result mcm tu . sampai suruh aku check nama dengan ic kat slip tu betul betul . suara ibu menjelaskan betapa gembiranya dia . Ya Allah , aku bersyukur Ya Allah . terima kasih Ya Allah :")

kepada yang dapat staraight A's tu , aku ucapkan tahniah :) and , kpd yang tak berjaya , jangan rasa down . masih ada SPM . naik form 4 , belajar betul betul . redha dengan apa yang kita dapat . Allah tahu sebanyak mana kita usaha selama ini . apa yang kita dapat , itulah hasilnya selama 3 tahun kita belajar . so , nak tak nak kita kena terima dengan hati terbuka . bersyukur lah kepada Allah  :)