Little Paris
The Disclaimer

 photo images4_zps73c7c98a.jpg

Hye peeps. The name's wawa. sweet pretty 17 this year. Yeah wild , young and free. im now finding the right path for my life . Reading my blog is a huge mistake guys.So keep it secret (:


Entries About photos


Le' Rules

 photo images6_zps4844951a.jpg

No Harsh words allowed here.
don't ever judge my blog if your blog is better than mine.

Leave your footprints :)


le' awesome friends :)

 photo ebcbd64b-89c1-45ce-bcc7-373afe103a65_zps2ced0fa0.jpg

Friendship is like a precious flower. Ready to bloom every hour. it may stop growing or keep on flowering but one thing for sure , you'll still have it forever :)

Put your hands up people !

 photo images7_zpsfe46e486.jpg" "

Template: Intan Aqilah
Basecodes: Yaya
Edited By: Wawa and Naneysya
Others:


perpisahan memang menyakitkan :')



hye , assalamualaikum semua . haih , rasanya lama dah aku tak update blog ni . sejak dapat result PMR , mcm-ii benda yang jadi . seronok sangat dapat sama kelas dengan diorang masa form 4 ni :') mula-ii masuk Prinsip Akaun Agama sebab aku rasa , aku tak boleh bawak bio , fizik and kimia semua tu . then , baru sehari masuk kelas PAAG , aku kena tukar masuk kelas SCAG sebab hem suruh . kalau nak stay asrama kena masuk kelas SCAG . then , aku apa lagi . terpaksa ikut arahan dia . second day sekolah , aku masuk kelas SCAG . takdelah susah mana bio , fizik , and kimia tuhh . ALhamdulillah , bolah bawak .


hari berganti hari , aku dah makin seronok . seronok belajar bio , seronok bersama mereka . belajar sama-ii . gelak sama-ii , merentas desa sama-ii . ish , banyak sangat . semakin gembira hidup aku masa tu . satu hari , masa tu hari khamis . cuti sempena birthday em , sape tah kan aku tak ingat . pagi tu , aku dengan kawan-ii lain practice kawad PPIM . Ya Allah , we were so happy . gelak sana , gelak sini . seronok sangat train budak-ii form 1 kawad . then , tetiba parents aku datang . series pelik . tak pernah-ii parents aku dtg masa cuti umum , tetiba diorang datang pulak hari tu . i've got a very strange feeling masa tu .

aku masuk kereta , and they seemed very happy . aku seakan-akan dapat meneka ape yang jadi . i'm starting to cry . then , aku tanya . "ibu , pa . kenapa tiba-ii datang ? terkejut akak ." aik , takkan nak jenguk anak sendiri pun tak boleh . saja , papa nak buad spotcheck . hehe" ayah aku cakap . then , aku buad muka pelik . "okay , okay papa ade 2 berita gembira ni untuk akak . 1 tu mmg akak gembira . lagi 1 ni , papa tak tahu lah kakak nak ke tak , tapi papa harap sangat kakak dpt tunaikan permintaan papa ni . k , berita gembira yg pertama , esok kita pegi beli skuter eh untuk akak " k , masa tu aku happy sangat . then , aku tanya . ape berite gembira ke 2 ?

father told me the 'great' news . betul jangkaan aku . aku dapat . aku dapat tawaran pergi smka pedas . Ya Allah , sikit pun aku tak gembira . gugur jantung aku . air mata dah mula basahkan pipi aku :'( pa , akak taknak pa . akak taknak pindah . sambil teresak esak aku bagitahu isi hati aku tu kat ayah aku . kak , cuba dulu kak . belum cuba belum tahu . masa tu , aku tak mmpu nak protes ape-ii lagi dah . aku redha , aku akur . menangis dan terus menangis dlm kereta . from tingkap kereta , aku tengok cino (komander) tengah train budak-ii kawad yang lain . who knows , hari tu adalah hari terakhir aku kawad dengan diorang :'(

aku nampak mata ibu dgn ayah aku berkaca . diorang nngis kegembiraan sbb aku dapat menempatkan diri kat sekolah elit tu . tapi aku ? tak ! aku nngis sebab aku kena tinggalkan kawan-ii aku yg paling aku sayang kat smk dato' sheikh ahmad . terlalu banyak kenangan aku dengan diorang semua . aku tak bersedia nak tinggalkan diorang . 








perlahan lahan aku keluar from kereta . aku terus pergi dewan makan . sepanjang perjalanan aku nak ke dewan makan tu aku nngis . sampai je , aku nampak intan , cino and aimi . aku cerita kat diorang pasal benda ni . aku tak dapat nak tahan kesedihan aku masa tu . air mata diorang pun dah mula bertakung dekad kelopak mata . siapa sangka kan , esok (jumaat) merupakan hari terakhir aku bergelar pelajar sdsa . so , sepanjang hari tu , aku bersedih . kak anis , kak nurul , kak piqah , adik-ii form 1 , form 3 , semua cuba beri jalan penyelesaian . tapi , aku terpaksa akur dgn kehendak mak ayah aku . aku nangis dalam shower . aku nangis atas katil . Ya Allah , betapa sedihnya aku masa tu . teramat sedih . petang tu , ain teha nangis . dia lah orang yang paling sedih aku rasa sebab aku lah orang yg selalu dengar isi hati dia . bagi dia , mungkin lepas aku pindah , takde sape lagi yang dapat dia berkongsi masalah . malam tu , aku tidur dengan cino and cekyah . malam terakhir aku dekad asrama . pukul 3 pagi tak silap aku , aku terbangun . semua orang dah tidur . tak tahu kenapa aku rasa sayu sangat . aku pandang muka cino . aku cium dahi dia . ya , mmg die tak rasa . tapi , itulah cara aku menunjukkan kasih sayang seorang kawan dekad dia . lepas tu , aku cium dahi cekyah . air mata tak berhenti mengalir . mengenangkan apa nak jadi esok .


esok pagi dekad sekolah , hujan . seolah olah sama dengan perasaan aku . kitorang ( budak 4 SCAG ) , baca Surah Yassin dalam kelas . betapa sebaknya aku masa tu . aku tak boleh baca Yassin langsung masa tu . hanya mmpu menangis dan terus menangis . lepas habis baca Yassin , aku dikerumuni . ade yang dah tahu . dan , ada yang masih belum tahu . semua pujuk aku dan sekaligus beri aku semangat . lepas rehat , tiba-ii HEM panggil aku pergi bilik dia . aku nampak papa . die nampak gembira sangat . yelah , anak dia akan jadi pelajar smka . ibu bapa mana yang tak gembira kan . hem suruh aku pergi ambil fail peribadi murid dekad guru kelas aku . "lepas amik fail peribadi , encik bolehla bawak najwa balik" kata hem dekad ayah aku . masa tu  aku nak nangis . tapi , aku tahan . aku taknak tunjukkan kesedihan aku sekali lagi dekad ayah aku . lepas amik fail peribadi , aku terus pergi kelas PAAG . aku jumpa cino , mimi dan lain-ii . aku masih ingat lagi masa tu . masing-ii nangis . seolah olah aku akan pergi buad selama lamanya . kami saling berpelukan . mimi yang jarang-ii aku nmpak dia nngis , tewas dengan perasaan die sendiri .


lepas tu , aku pergi balik kelas . nak kemas semua barang-ii aku . ya , kali ni lagi teruk . aku dah buad hampir 1 kelas menangis . cikgu khairil , hanya memerhatikan saje "drama" kiterang . tak percaya , aku akan berpisah dgn diorang . dah 3 tahun aku bersama dengan diorang and terlalu banyak kenangan aku dengan diorang semua :'( tapi aku redha Ya Allah . setiap perpisahan ada hikmahnya . aku meninggalkan kelas dengan hati yang sayu . meninggalkan smk dato' sheikh ahmad dengan air mata .

kepada kawan-ii aku dekad smk dato' sheikh ahmad tu , aku nak korang tahu yang aku sayang korang sangat-ii . thanks for the memories guys . maafkan aku atas semua kesalahan yang aku telah lakukan . halalkan semuanya k :') tiada yang lebih berharga selain kenangan kita selama 3 tahun ni . ingat tak masa form 1 ? masa kita mula-ii kenal ? masa tu , semua belum matang dan belum tahu erti persahabatan yang sebenar . betullah , pengalaman mendewasakan kita kan ? dah banyak dugaan kita tempuhi bersama . kite pernah dibenci oleh hampir satu asrama kan ? Alahamdulillah , berkat kesabaran kite , semua tu dah berakhir . ingat tak masa kite pergi cameron tahun lepas ? tak sangka kan , itu kali pertama dan terakhir kite pergi rombongan asrama sama-ii . ingat tak cino ? masa merentas desa . itulah kali pertama dan terakhir aku lari dengan kau . ingat tak nisya ? kita ponteng kelas ? kita masuk kelas lambat masa rehat . ingat tak cekyah ? masa kita same-ii hadapi konflik smeade nak jadi pss lagi or tak . rupa rupanya , memang aku kena letak jawatan kan .  so , selama ni mmg ade hikmah disebalik ape yang berlaku kat aku masa dekad sdsa dulu . ok korang , this is the last from me . i will love you guys untill my last breath . Ya Allah , please protect our friendship and gather us soon :')